O nama

HP produkcija d.o.o. članica je grupe HP-Hrvatska pošta d.d. i odgovorna je za razvoj i pozicioniranje usluge plaćene televizije evotv.

Evotv pokrenut je 2012. godine i jedna je od prvih payTV usluga koja za prijenos kodiranih TV kanala koristi DVB-T2, digitalni signal nove generacije. Pokretanjem evotv-a Hrvatska pošta postala je prva pošta na svijetu s vlastitom payTV uslugom. Evotv trenutno signalom pokriva čak 94% kućanstva u Hrvatskoj.

Za prijem signala potrebna je jedino postojeća zemaljska antena zbog čega je usluga potpuno neovisna o stalnoj adresi, telefonskom ili priključku na Internet. Od studenog 2016. godine, evotv dostupan je i u ”Spoji i uštedi” duo paketu s Tele2 neograničenim 4G pokućnim internetom. ”Spoji i uštedi” jedini je potpuno prenosiv paket televizije i interneta na domaćem tržištu.

 

„Sukladno članku 550. g važećeg Zakona o trgovačkim društvima HP-Hrvatska pošta d.d. objavljuje da je sklopljen Ugovor o podjeli i preuzimanju između društva HP-Hrvatska pošta d.d. sa sjedištem u Zagrebu, Jurišićeva 13, upisano u sudski registar Trgovačkog suda u Zagrebu, OIB: 87311810356, kao Društvo koje se dijeli, i društva HP PRODUKCIJA d.o.o. sa sjedištem u Zagrebu, Branimirova 4, upisano u sudski registar Trgovačkog suda u Zagrebu, OIB: 35196605159, kao Društvo preuzimatelj, a koji Ugovor je sastavljen po javnom bilježniku Mladenu Ježeku iz Zagreba, pod poslovnim brojem: OU-452/17-1 te je isti dostavljen sudskom registru Trgovačkog suda u Zagrebu dana 27.11.2017. godine.“